Новини

Сити-менеджер. Интервью с кандидатом в мэры Егором Бенкендорфом

- Ви – відомий і успішний продюсер. Скажіть, навіщо Ви йдете в політику?

- Мер – це не політична посада.  Хороший мер повинен бути професіоналом, він повинен уміти працювати з людьми, уміти направити загальні зусилля на досягнення мети. Я упевнений в своїх професійних якостях, інакше я б не йшов на вибори. Тому що вважаю: не умієш – не берися.

- Близько 140 кандидатів балотуються на вибори мера. За спиною у багатьох з них – крупні політичні партії. Як ви оцінюєте свої шанси?

- Багато людей  мене підтримують. Серед них такі зірки, як Володимир Горянський, Наталія Сумська, Ірина Білик, Наталія Могильовська, Кузьма Скрябін, Руслана Пісанка, Андре Тан, резиденти "Камеді Клаб-Україна" і т.д. Всі вони – неординарні, талановиті люди, які багато чого добилися своєю працею. Вони знають мене як професійного менеджера і вірять в мене.

- Ви дійсно відома людина в творчому середовищі. Але чи голосуватимуть за вас прості кияни?

- Так, якщо вони  хочуть жити в багатому, красивому, сучасному, пристосованому для життя місті.

- Розкажіть про свою програму.

- У мене є три гасла: "З чистою совістю", "Київ починається з тебе" і "Бюджет Києва – для киян". І повірте, за ними  коштують реальні плани, а не порожні обіцянки. У мене є конкретна програма, для реалізації якої  я збираюся привертати справжніх професіоналів. Незалежно від їх політичної приналежності. Ветеранам я гарантую безкоштовне обслуговування і пільгові ціни. Я збираюся відремонтувати дорогі, працюватиму над відродженням дитячих садків. Також я хочу відродити систему дитячий-юнацьких клубів – спортивних, туристичних, клубів по інтересах. Тому що сьогодні, на жаль, наші діти надані самі собі і вулиці. Упевнений, що потрібно знести "хрущовки" і побудувати нові будинки. А  адміністративні будівлі необхідно винести з Києва! Також я виступаю за якісну зміну системи міського транспорту; за переформатування Жеків; за введення "картки киянина" (для жителів міста, а також для людей, що легально працюють, сплачують податки і що приносять Києву користь).

І ще одне: перший мій рік у влади стане роком податкової амністії. Я оголошу всім підприємствам і бізнесменам, що на початку цього року вони можуть задекларувати свої доходи і заплатити з них податки. І з цього року всі їх фінанси вважатимуться легальними і такими, що не підлягають переслідуванню. Але з наступного року ми почнемо чесне життя. Життя з чистого листа! А детальніше з моєю програмою Ви можете ознайомитися на моєму сайті.  - Які пріоритети Вашої молодіжної політики? - Сім'ї, в яких є три дитина, безкоштовно отримають квартири. Ми зобов'язані підтримувати молоді сім'ї. І я обіцяю, що я не продам ні метра київської землі без підписаного з фірмою-забудовником контракту про виділення одной–двух квартир для багатодітних сімей.

- Один з пунктів Вашої програми – легалізація проституції.

- Так, це так. З проституцією неможливо боротися, але її  можна і потрібно контролювати. Я збираюся прибрати повій з Окружної дороги і бульвару Шевченка і встановити над цим явищем соціальний і медичний контроль. Скоро повинен вийти  закон про перенесення за місто ігрових автоматів. Зробивши поправку до закону, я хочу туди ж винести публічні будинки і зробити їх легальними. У кожної дівчини буде можливість пройти  щотижневий медичний контроль і бесіду з соціальним психологом. Таким чином, ми локалізуємо проституцію, а також покажемо дівчатам шляху виходу і порятунку. У казну Києва поступатиме 5 мільйонів доларів щоденно, тому що саме стільки, за моїми даними, приносить нелегальна проституція сьогодні.

- У Вас достатньо обширна програма. Її реалізація вимагає великих зусиль. Чи є у вас ефективна команда?

- Так. У мене – велике коло друзів і однодумців. Зі мною працюватимуть справжні професіонали. І я запрошуватиму нових людей. Я хочу зібрати навколо себе всю інтелектуальну еліту нашого міста. Роботи вистачить всім! Наприклад, я б запропонував приєднатися до наший команді видатному кардіохірургові Борису Тодорову, Віталій Клічко міг би займатися спортивним напрямом, Олександр Омельченко зайнявся б питаннями будівництва. Я не ділю людей на "своїх" і "чужих". Я пропоную співпрацю всім діяльним, енергійним, працездатним людям. У разі моєї перемоги на виборах я запропоную всім кандидатам об'єднати зусилля і разом трудитися на благо міста. Я вважаю дурістю не використовувати те корисне, розумне, що є в інших програмах тільки тому, що це – програми моїх конкурентів.

- Чи Потрібно чекати різкого розвитку теле- і кіноіндустрії у разі Вашого приходу до влади?

- Як мінімум, я зроблю все для того, щоб повернути в робочий стан кінотеатри, багато хто з яких був перероблений в гральні будинки і нічні клуби. А ще я планую створити якісні кінотеатри для дітей.

- Говорять, що практика продажу голосів на виборах – достатньо поширена, особливо, якщо мова йде про декількох турах. Що Ви думаєте із цього приводу?

- Для мене це – неприйнятно. А другого туру, швидше за все, не буде, про що заявив президент Віктор Ющенко.

- Як відреагували на Ваше бажання брати участь у виборах Ваш отець, Ваші друзі?

- Він сказав, що гордиться мною. І сподівається, що я зроблю якомога більше хороших вчинків. А друзі – вони всі вони мене підтримують, за що я їм дуже вдячний!

- Чи Готові ви до того, що багато  людей критикуватимуть Вас?

- Люблю конструктивну критику. У своїх переконаннях я – консерватор. Якщо мене критикують, я завжди прагну зробити правильні виводи. А якщо критика несправедлива, я умію тримати удар.

- Які Ваші проекти Вам особливо запам'яталися, які з них – найулюбленіші?

- Я із задоволенням працюю над кожним своїм проектом. Тому важко виділити більш любимий. Ось зараз один з проектів, яким я займаюся, – це "Свобода Савіка Шустера". Дійсно корисний і потрібний проект, який  допомагає людям краще розібратися в політиці і показує політиків такими, якими вони є насправді.

- Робота мера відбирає багато часу. Невже Ви готові залишити продюсированіє?

- Якщо я стану мером, то я кину всі сили на виконання своїх обов'язків міського глави. 

19.04.2008 16:35

Джерело: Подробности