Новини

Що робити з пробками?

Пробки – це проблема міста, але з ними можна і потрібно боротися. Вже сьогодні ми можемо якщо не подолати пробки взагалі, то принаймні істотно розвантажити транспортні магістралі міста.

Для цього, треба створити іншу систему міського транспорту. Я вважаю, що єдиний спосіб зробити міські перевезення швидкими і якісними – це ліквідовувати всі малопасажирські автобуси (маршрути) і замінити їх необхідною кількістю сучасних автобусів і тролейбусів, відродити Київський трамвай.
Розвиваючи дорожньо-транспортну мережу Києва, необхідно поступово вводити спеціальні пріоритетні смуги руху, по яких має право рухатися тільки муніципальний транспорт і автомобілі екстрених служб. Це захистить наші автобуси, "пожежні" і "швидкі" від пробок. Треба розробити дорогий, але дуже важливий проект виведення транспорту під землю. Якщо люди знайшли спосіб побудувати під Майданом Незалежності величезний торговий комплекс, що перешкодить нам створити тунелі, які зроблять найкрасивіші місця Києва пішохідними?
Нарешті, необхідно ввести плату за в'їзд до Києва для іногородніх автомобілів. Щодня таких – близько 200 тисяч. Я запропоную українцям з інших міст заплатити пеню у розмірі 200 гривень і експлуатувати за це наші дороги, або залишити своє авто на спеціально обладнаних автостоянках при в'їзді в місто і користуватися якісним столичним міським транспортом.

15.04.2008 21:53