Новини

Проституція як соціальне явище

Кандидат в мери Києва Єгор Бенкендорф про легалізацію проституції і багато що інше.

Проституція в Україні – явище соціальне. Зубожіння населення привело до того, що багато розумних дівчат, майбутні дружини і матері замість облаштування свого життя, пішли на панель – у них просто немає інших шансів заробити гроші. А недосконалість законодавства привела до того, що підпільний бізнес цей криміналізований і тут діють свої, вовчі закони. Досвід цивілізованих країн показує, що тільки легалізував будинки терпимості і встановивши над цим явищем суспільний, соціальний і медичний контроль ми можемо боротися з тим, щоб Київ не перетворився на один з центрів світового секс-турізма, такий же, як Таїланд і Філліпіни.



А цей факт підтверджує невтішна статистика. Якщо зараз не прийняти рішучих заходів – те через декілька років туристи приїжджатимуть до Києва не для того, що б відвідати історичні пам'ятники, а для того що б  скористатися послугами місцевих повій. Поставте собі питання – чи хочу я жити в такому місті? Чи хочу я, киянин, що б мої діти жили в такому місті? Я думаю, кожна нормальна людина відповість – ні.

Необхідно діяти вже сьогодні і діяти продумано, маючи план. У мене цей план є. Я пропоную легалізувати проституцію і узяти її під контроль держави. І зайнявши пост міського глави я зроблю все можливе, щоб це відбулося. Я вважаю, що це ненормально коли молоді дівчата, майже діти, вимушені займатися проституцією. Я вважаю  ненормальною ситуацію в якій дівчина, що б забезпечити не тільки своє життя, але часто і життя своїх близьких, виходить на панель. І я вважаю надзвичайно непристойним закривати на це очі.

Я хочу прибрати повій з Окружної дороги і бульвару Шевченка і встановити над цим явищем соціальний і медичний контроль. Дуже скоро вийде закон про перенесення за місто ігрових автоматів. Я хочу зробити поправку до нього і винести туди ж публічні будинки, причому, зробити їх легальними. Кожна дівчина повинна мати можливість пройти щотижневий медичний контроль і бесіду з соціальним психологом. Таким чином, ми, по-перше, локалізуємо проституцію, а по-друге – покажемо дівчатам шляху виходу і порятунку.



Легалізував проституцію, суспільство отримає можливість впливати на це явище. У цьому бізнесі не буде неповнолітніх. У цьому бізнесі не буде жорстоких вбивств і примушень до заняття проституцією. Строгий медичний контроль допоможе скоротити кількість венеричних захворювань. Услід за казино і ігровими автоматами, публічні будинки так само опиняться за міською межею.  

Окрім цього, буде створена програма соціального захисту самих працівників або робітниць ринку секс-услуг і програма реабілітації для охочих піти з цього бізнесу і повернутися в нормальне суспільство. Якими б не були причини, по яких люди йдуть в цей  бізнес, вони залишаються людьми, які мають право на захист з боку держави і закону.

Що ще принесе легалізація проституції? У казну міста поступатимуть 5 мільйонів доларів щоденні, адже саме стільки, за моїми даними, приносить нелегальна проституція сьогодні. Як ні парадоксально це звучить, але велику частину доходів від проституції ми направлятимемо. на боротьбу з проституцією. На зарплати кваліфікованим психологам, на отримання дівчатами спеціальностей і освіти, на медичні обстеження і лікування.

Я хочу, щоб секс-індустрія декріміналізіровалась, а дівчата побачили вихід з ситуації, що склалася. Щоб вони стали повноправними членами суспільства. Щоб вони користувалися всіма правами, які гарантує наше суспільство і закони. Наприклад, для жителів міста, а також для людей, що легально працюють, сплачують податки і що приносять Києву користь, я хочу створити "картку киянина". З її допомогою по пільгових тарифах вони зможуть користуватися всією потужністю Києва, брати соціальні кредити і отримувати послуги з національних тарифів.



Мене часто питають, чи немає у мене бажання легалізовувати розповсюдження і споживання наркотиків? Ні, звичайно! Я вважаю, що продаж наркотиків на території України можна зупинити лише одним способом – внесенням до кримінального кодексу зміни, яка припускатиме страту за цей злочин. Я не жартую. Вища міра покарання – це єдине, що може скоротити наш наркоринок, тому що в нім обертаються дуже багато гроші. Проте признаюся відразу: поки що я не бачу механізмів, як реалізувати цю ініціативу. 

Таким чином, наркотики – це зло, з яким треба боротися за допомогою правоохоронних органів. А проституція – це зло, з яким треба боротися методами соціальними. Зло виходить на вулиці нашого міста і ми, кияни можемо і повинні боротися з ним. Пам'ятаєте, рішення проблем – це справа кожного з нас, кожного киянина! Київ починається з тебе!

Кандидат в мери Києва Єгор Бенкендорф

Фотограф – Олександр Ктіторчук

14.04.2008 21:11